Gegevens over de

Over deze Volkswagen T2:

Deze Volkswagen T2 “Kompelbus” kwam binnen voor een grondige reiniging van het interieur en exterieur. We startten met een grondige reiniging van het polyester dak. Hierna volgt een manuele handwas van de lak (afstomen, foamen, afstomen, foamen, handwas, afstomen, chemische decontaminatie, kleien, drogen).

Na het kleien is de wagen gereed voor een lakcorrectie. Iedere lak gedraagt zich anders. Zo was deze babyblauwe lak zeer gevoelig omdat deze op plaatsten al verloren was gegaan door de zon. Met een lichte 1 staps polijstbeurt kregen we de lak weer glanzend zonder teveel lak te verwijderen. Na het polijsten van de lak hebben we de lak laten rusten en zijn we aan de slag gegaan met het interieur.

Het interieur werd eerst gestofzuigd vooraleer we de lederen bekleding hebben gereinigd met Gyeon leather cleaner om vuil zoals jeans, plekken, dode huidcellen,… te verwijderen waardoor het leder terug een matte glans krijgt.

De retro stijl moest behouden blijven om zo perfect aan te sluiten bij het concept van Kompel. Daarom hebben wij de T2 bus een roestbehandeling gegeven waardoor de roest niet (snel) meer kan doorroesten en de uitstraling toch behouden blijft. Als finishing touch werd een wax aangebracht om een diepere glans te verkrijgen.

Een mooi project met dank aan Kompel voor het vertrouwen.

Bekijk de foto’s van het proces en eindresultaat.

Interesse om uw wagen door ons te laten behandelen? Neem contact op en wij helpen u graag verder.